Invitati (in ordinea sosirii): Razvan cu Ioana (fotograf si actrita), Alexandra (specialist social-media), Ancuta (studenta montaj UNATC), Carina (specialist publicitate) si Artur (actor, scenarist si prezentator)
Gazda: Gianina Corondan (jurnalist si om vesel)
Propunere aroganta: Marius Tudose (fotograf Fotosfera, om cu idei, iniitiator Arogante culinare)
Procesare: toata lumea.
Sa punem si ou! Noo, hai sa le facem toate la fel! Ba nu, e bine sa fie diferite. De-ajuns de multe ingrediente. Avem foi de lasagna, avem pasta de tomate, sunca, pesto, cascaval si branza proaspata. Si patrunjel, nu se stie daca trebuie. Ce cauta lamaiile aici? Ce facem cu ele? O, dar de ce foi de lasagna, ca doar facem niste rulade in pahar. Chiar, cum se numeste preparatul arogant de astazi?
Marius: Se numeste Rostogol cu branza suncata
Ingrediente:
Foi lasagna prefierte,
Branza de vaci
Unt
Cascaval
Sunca presata
Pesto
Sos tomat
Sare
Piper
Patrunjel verde
Desfasurare:
Gianina a golit masa de culoare galbena din incaperea principala ca-n filme, a ras cu antebratul tot ce parea ca e esential acolo si a lasat uitarii totul pe podea, a pus la bataie oale, tavi, cratite si mai ales cani, fiindca propunerea lui Marius era inspirata de o reteta relativ simpla, cu straturi de paste unse cu diverse sosuri si compozitie, totul invartit, pus la cuptor si servit intr-o cana. Supliment; o retea de desert cu biscuiti, branza si scortisoara, direct in pahar.
Pe masura ce soseau membrii echipei, se derulau etapele: taiat cascaval, fiert foi de lasagna, uns, ornat, impachetat, indesat in cana. Alexandra a preluat conducerea ostilitatilor sub indrumarea lui Marius, ba chiar inspre final a incercat un puci, sustinuta de Artur, prin care fiecare a venit cu propria viziune de cana si decorat performant. Se stie ca ideea era ca toti sa voteze cana cea mai aratoasa. Puciul nu a reusit, varianta pentru istoria site-ului a fost cernuta de Marius. Dupa etapa de copt in cuptor, a hotarat care este aleasa. Dintre cani.. In mijlocul multimii, o cana care parea apetisanta a fost sucita cu gura-n jos pentru a cauta efectul maxim. Stupoare. Totul s-a imprastiat dezolant si neprietenos pe zona de poze, astfel ca membrii echipe au dat sa plece acasa, cu exceptia tuturor, ca s-au apucat sa ciuguleasca din rateul foto..
Stati o clipa, cani cu continut sunt destule! s-a strigat. Si s-a mai facut o incercare. Se vede treaba ca s-a concentrat toata lumea, sau cineva a facut vreo incantatie sau ingerul pastelor la cuptor a coborat afabil, de data aceasta cana batuta insistent, perseverent cu lingura de Alexandra a descoperit un preparat batos, mandru, in floarea fumegarii,numai bun de pozat. Zis si facut. In uralele mesenilor, fotografia s-a realizat. Fotosfera si-a facut treaba.
Imaginea contase destul. Artistul din fiecare stomac isi cerea dreptul de a veni in contact cu preparatul-vedeta si de a-l devora. Cum se intampla cu idolii cei apetisanti, dulci si numai buni de rontait de public si de media.
Dupa care nimanui nu i-a mai pasat decat de gust. Si tot ce s-a mai auzit o jumatate de ora a fost;; mmm, aoleu, aaaah, v-am spus eu, aaah, mama etc. Au mai fost incercari de a pune pile altor variante de compozitii. Rezultatul conex maxim – selfiuri.
Si iarasi Artur a vrut sa se separe de turma, sa se evidentieze separat, actor, deh. Si-a preparat in secret un desert, cu un aranjament original – credea el. Trei fire de coaja de lamaie peste acelasi desert cu iaurt si biscuiti. Cu spranceana ridicata ni-l dadea pe la nas, chiar daca toti aveau nasul in farfurie. Vazand ca nu are succes, s-a indreptat demn spre zona preparatelor-vedeta si afacut poze cu telefonul propriu. Moment care a deranjat putin pe cei ce infulecau, din cauza ca spargea linistea.
Si a venit momentul dezbaterilor, atat pe tema culinare cat si pe teme de social media, utilitatea intalnirilor offline, diferentele intre cartofi si iubitele lui Razvan.
De unde se deduce ca mai bine un cantec vesel sa canta: offla lain la lalain
Hai mai bine cu un pahar de iaurt cu gem si biscuiti sa ne dregem.